APA YANG PERLU DI BAWA KE TAMAN NEGARA

taman enagara kuala tahan , taman negara jerantut pahang, perhentian  kecil , pulau , pakej percutian pahang ,
Apa yang perlu anda bawak ke taman negara ?

6 ulasan:

  1. Pakej Taman Negara Pahang 2020 / 2021

    nks taman negara
    taman negara mutiara chalet
    pokok yang ada di taman negara

    chalet di taman negara pahang

    taman negara camping
    taman negara glamping
    taman negara canopy walk closed 2019
    perkampungan orang asli di taman negara pahang

    http://www.pakejtamannegara.com
    #pakejtamannegarapahang2020
    #pakejtamannegarapahang2021
    #pakejtamannegarapahang2022

    BalasPadam
  2. Pakej Taman Negara Pahang 2020 / 2021

    nks taman negara
    taman negara mutiara chalet
    pokok yang ada di taman negara

    chalet di taman negara pahang

    taman negara camping
    taman negara glamping
    taman negara canopy walk closed 2019
    perkampungan orang asli di taman negara pahang

    http://www.pakejtamannegara.com
    #pakejtamannegarapahang2020
    #pakejtamannegarapahang2021
    #pakejtamannegarapahang2022

    BalasPadam
    Balasan
    1. “Oo elah! Oo elah!” Pakej Percutian Taman Negara Pahang!

      Padam
  3. -----------------------
    Tips Tambahan
    ----------------------

    1. Tiada ATM dan bank-bank di Taman Negara (Kuala Tahan), tempat terakhir untuk mengguna ATM sebelum tiba di taman negara adalah di Jerantut. Tiada Petrol pump disini. Pastikan minyak sucukupnya dan isi 'full tank' dari Bandar Jerantut sebelum meneruskan perjalanan ke sini.

    2. Sesetengah line telefon tidak dapat digunakan di Taman Negara. Beberapa resort menawarkan internet untuk kadar setiap jam. Tak silap admin ada gak yg bagi free!

    3. Elak kesesakan diwaktu cuti umum dan cuti hujung minggu! Anda boleh dapatkan tawaran menarik pada hari biasa. Buat Tempahan Awal dan sebaiknya dapatkan harga OFFER contohnya dari kami atau agensi pelancongan lain 2-3 bulan sebelum perjalanan untuk memastikan kekosongan tempat!

    Pastikan Tempahan melalui Agensi yang Sah dan Travel Agen Berdaftar dengan Kementerian Pelancongan! Elak Penipuan dari individu tidak Bertanggungjawab!
    .
    .
    .

    .
    .Orang tua-tua kata... "Masa bercuti paling BEST adalah waktu weekday! Hari biasa.. time tu tentunya tak sesak dan semua urusan dipermudahkan.. Hargapun sangat special & tak perlu bayar lebih untuk dapatkan mende yang sama.. setuju?

    . takdelaaa kelam kabut ngan orang ramai!... alaaa... daaa nama pun bercuti! so.. renung-renungkanlahhhh...."
    .
    .

    13346832_1193474880663770_4319604918704791721_n

    Bagi Memudahkan Perjalanan Anda...
    Kami Dah Buatkan Satu Trip Yang Kami Namakan 'Trip Santai Taman Negara' Anda boleh Klik Link di bawah ni untuk lihat maklumat lanjutnya...

    BalasPadam
  4. Dah bersedia nak bercamping ? Tapi sebelum tu jom BACA chek list ni ade ke tak dalam bag korg atau ahli korg yg bawak ! Kalau tertinggal boleh haru laa trip korg nanti.

    PERALATAN ASAS & PENTING KETIKA BERCAMPING.

    1. Khemah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rata-rata camping pun memang orang guna khemah ni. Khemah Dome ni ada yang jenis 2 lapis dan ada yang selapis je. Untuk lebih perlindungan cari lah yang dua lapis sebab ia lebih tahan panas dan lebih selamat ketika hujan.

      2. Sleeping Bag
      sleeping_bags

      Untuk elakkan kesejukkan waktu malam. yg penting dapat elak kaki cramp !

      3. Torchlight / Headlamp
      images (1)

      Sangat diperlukan tak kira siang atau malam. Jenis yang biasa digunakan adalah jenis head lamp kerana tangan anda bebas untuk bergerak. Pencahayaan terbaik adalah dari mentol jenis LED, selain dari cahaya putih yang terang ia juga menjimatkan bateri, tempoh ketahanannya antara 50 - 100 ribu jam.

      4. Backpack
      85L-travel-bags-outdoor-sport-bag-military-waterproof-Climbing-mountaineering-backpack-hiking-camping-backpacks-tactical-bags

      Ini utk isi barang keperluan. Belilah ikut kadar Litre yang tertera di bag tersebut.Yg standard biasa untuk 1-2 malam camping ialah 50litre ke atas.

      5. Pisau serbaguna
      5691928_cd1d5a23-c5e0-4bbd-ba19-221381a9fce2

      Tapi kena pilih betul-betul kualiti dan fungsinya. Pastikan setiap bahagian pisau ini boleh digunakan dengan baik.

      6. Ubat / First aid kit
      Water-Proof-Box-for-First-Aid-Kit-01

      Asas yang perlu ada untuk setiap individu pula adalah panadol, pain killer/ ponstant, minyak gamat, balm, ORS ( Oral Rehydration Salt ), pelali air dan ubat anti malaria. Dapatkan nasihat Doktor sebelum pengambilan ubat - ubatan.

      7. Tali
      100_1850

      Tali ni serba guna. Boleh buat pengikat kanvas dll.

      8. Alatan memasak
      4961028292_d344959fed_b

      Bahan Masak seperti Mess tin wajib dibawa, sebaik – baiknya ada barang teknikal yang lain seperti Lantern ( Lampu ), dan stove ( Dapur masak mini ).

      Dan barang-barang lain yg perlu spt baju,stokin,mandian dll. Igt bukan nk dduk hotel ni tau,bawa yg bersesuai. Ini contoh cara kemas barang dalam bagpack dan senarai lain yg boleh jd rujukan.

      Padam

Pakej 3 hari 2 malam ke Taman Negara Pahang 2021

 Pakej 3 hari 2 malam ke Taman Negara Pahang 2021  Pakej 3 hari 2 malam ke Taman Negara Pahang 2021 Nak berehat dan nikmati keindahan  di Ta...