INNER JUNGLE TAMAN NEGARA PAHANG

Untuk anda yang ingin lebih sikit cabaran nak nak cuba tidur dalam gua.


Inner Jungle ,Pakej Taman Negara Pahang , Taman Negara , Jerantut , Kuala Tahan
Inner Jungle 2 hari 1 malam Taman Negara Pahang 



Trip ni agak berbeza dengan trip2 lain di taman negara.

Nak dekatkan diri dengan Hutan ? Ini memang pakej terbaik ! 

Lokasi tempat tido adalah dalam gua! 
Ada guide atau pemandu pelancong yang bersama anda dari mula aktiviti hingga akhir.


Apa yang best inner jungle ni ?

Anda akan dekatkan diri dengan alam semula jadi

masak makan malam + simple menu tapi sedap  ( sebab lapar ) 
candle light dinner dalam gua

tido sambil ada unggun api ( sebab tak nak kasi gajah masuk  dalam gua tu )

mandi sungai waktu malam ahaha. ( bergantung pada pukul berapa korang sampai lah )

breakfast makan roti bakar pakai arang. yo! 

masa nak balik nanti singgh puak orang asli yang memang tinggal dalam taman negara pahang tu.


untuk pakej ini : anda perlu 


pakai but sendiri kasut yang betul2 tutup kaki anda 
stocking 
back pack 
bawak towel 
kalau nak tido nak rasa selsesa sikit bawak bantal kecil ( yang boleh tiup angin tu lagi baik )  boleh refer sini untuk tengok camping pillow atau bantal untuk camping ) camping pillow air 
kalau ada head lamp lagi baik / torchlight sebab untuk memudahkan anda ke toilet ( sorry sini tak der toilet ) 


sepanjang trip ni anda akan dibekalkan 

maggi 
sardin atau curry ayam 
floor matt ( untuk tidor ) 

tapi kalau anda plan dari awal boleh bawak makanan sendiri atau bawak coklat untuk munch2 atau kunyah2 semasa dalam perjalanan.


memang meletihkan tapi kami yakin anda mesti puas! 

9 ulasan:

  1. Pakej Taman Negara Pahang 2020 / 2021

    nks taman negara
    taman negara mutiara chalet
    pokok yang ada di taman negara

    chalet di taman negara pahang

    taman negara camping
    taman negara glamping
    taman negara canopy walk closed 2019
    perkampungan orang asli di taman negara pahang

    http://www.pakejtamannegara.com
    #pakejtamannegarapahang2020
    #pakejtamannegarapahang2021
    #pakejtamannegarapahang2022

    BalasPadam
  2. Tak der kelawar ke dalam gua ni? Kalau tido ada tak tahi kelawar? Kalau nak pergi tandaa pulak macam mane??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada kelawar , tapi dia tido tempat lain. Tandas sungai lah...

      Padam
  3. Dalam gua boleh tido berapa orang pada satu satu masa. Macam tak percaya pulak dalam taman negara pahang ni ada gua pulak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. setahu aku 100 orang , sebab gua tu besar kot. Cuma kalau tido berdengkur. gajah pun jauh dari gua tu,

      Padam
  4. “Oo elah! Oo elah!” Pakej 3 hari 2 malam Inner Jungle!!

    BalasPadam
  5. fun and interesting. great experience here

    BalasPadam
  6. Old jungles full of exotic sounds and wild animals, including lizards, monkeys, snakes, spiders, leeches (if you find a leech on yourself, put some salt on it, and it will immediately go away). There is no clear water except water from river which has brown color cause of clay (that's about Temberling river area). We have been boiling it and using it for drinking and steel alive :) So be aware of mosquitoes (you can catch Dengue fewer) and leeches.

    BalasPadam

PAKEJ TAMAN NEGARA PAHANG 2022

 Anda mencari pakej percutian dan aktiviti di taman negara kuala tahan pahang ? Dapatkan pakej taman negara pahang untuk 2021 / 2022 bersama...