TENTANG TAMAN NEGARA PAHANG

pakej 3 hari 2 malam taman negara, malaysia national park, pakistan , activity kuala lumpur,
Pakej Taman Negara Pahang 
Ini adalah sejarang ringkas tentang taman negara pahang darul makmur.
Terletak di Daerah Jerantut Pahang Darul Makmur. Apa yang anda perlu tahu Hutan Hujan ini berusia 130 tahun. Taman Negara Taman Negara adalah taman negara utama di Malaysia dan terletak di seluruh negeri Pahang, Kelantan dan Terengganu.


Taman ini sering dirujuk sebagai Taman Negara dan ini adalah salah satu tempat terbaik untuk datang ke Malaysia jika anda ingin kembali ke dasar dan menikmati beberapa flora dan fauna yang tidak tercemar di negara ini. Taman ini membuka lebih kurang 4,343 kilometer persegi dan pertama kali ditubuhkan pada tahun 1925 apabila ia dikenali sebagai Rizab Permainan Gunung Tahan semasa zaman kolonial British.
Ia dipanggil secara ringkas Taman Negara Raja V V ketika ia menjadi taman nasional rasmi pertama di Malaysia dan dinamakan semula Taman Negara pada tahun 1957 selepas kemerdekaan. Ini juga merupakan salah satu kawasan hutan hujan tropika tertua di dunia. Di dalam perjalanan di sini, anda dapat melihat pemilihan flora dan fauna tempatan yang luar biasa, dan ini juga merupakan tempat kumpulan pribumi yang dikenali sebagai Orang Asli yang merupakan penduduk asli Malaysia.Anda ingin bercuti di taman negara tapi tak tahu bagaimana ? Dapatkan pakej percutian dan aktiviti menarik di taman negara pahang . Hubungi kami di pakej taman negara yang sedia membantu anda.


2 ulasan:

 1. Pakej Taman Negara Pahang 2020 / 2021

  nks taman negara
  taman negara mutiara chalet
  pokok yang ada di taman negara

  chalet di taman negara pahang

  taman negara camping
  taman negara glamping
  taman negara canopy walk closed 2019
  perkampungan orang asli di taman negara pahang

  BalasPadam
 2. "TAMAN NEGARA TERBAIK...."
  " Terima Kasih Atas Perkhidmatan Yang Diberikan.. Kami sangat berpuashati dengan guide, tempat dan aktiviti yang sangat menarik dan saya rekemenkan untu semua. Insyaallah jika berkesempatan dan diizinkan Allah kami akan datang lagi...

  BalasPadam

Promosi 2 Hari 1 Malam Taman Negara Pahang 2021

  Promosi 2 Hari 1 Malam Taman Negara Pahang 2021 Promosi Percutian 2 hari 1 malam taman negara pahang 2021 Nak berehat dan nikmati keindaha...